Kérünk, jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaid eléréséhez.

A Bach-virágeszenciás Tanácsadó képzés célja, hogy olyan, a segítői munkában hatékonyan dolgozni képes tanácsadókat képezzen, akik birtokában vannak az alapvető pszichológiai, kommunikációs, tanácsadási ismereteknek és elsajátítják a dr. Edward Bach által kidolgozott Bach-virágeszenciák alkalmazását.

A távoktatásos képzés során a fő hangsúlyt a Bach-virágeszenciák megismerésére, gyakorlati alkalmazási lehetőségeire, valamint az egyes eszenciák hatásmechanizmusának megismerésére épül. Emellett elengedhetetlennek tartjuk egy tanácsadó képzés tematikájában a kommunikációs, a tanácsadási és a segítői munkához szorosan tartozó pszichológiai ismeretek átadását is, amelyek könnyítik a hatékony és gyakorlatorientált segítői, tanácsadói munka megvalósulását.

A képzés során 10 témakörben (leckében) megismertetjük hallgatóinkat a segítői munka, a tanácsadás alapjaival, mások megismeréséhez, megértéséhez és segítéséhez szükséges alapvető ismeretekkel és módszerekkel, valamint a Bach-virágeszenciák gyakorlati alkalmazásával.

A leckéket (a tíz témakört) hetente, hétfői napokon tesszük elérhetővé távoktatási rendszerünkben, amelyhez egyéni felhasználó névvel és egyedi jelszóval tudnak hallgatóink csatlakozni. A leckék oktatóvideókat és pdf formátumban letölthető segédanyagokat tartalmaznak. Az oktatóvideók a megjelenéstől számítva bármikor és bármennyiszer megnézhetőek, így biztosítva a hallgatók számára a könnyebb ismeretanyag elsajátítást és az ismétlés lehetőségét.


A Bach-virágeszenciás Tanácsadó képzés elvégzését igazoló Tanúsítvány megszerzéséhez szükséges:

  • a távoktatási rendszerben biztosított 10 témakör elsajátítása
  • három rövid esettanulmány elkészítése, valamint
  • a háromnapos gyakorlati foglalkozásokat tartalmazó Elvonuláson való részvétel.

A tanfolyam kezdése: 2022. október 10. hétfő

A tanfolyam időtartama: 2022. október 10-től december 12-ig

A tanfolyam oktatója: Szabó Zsolt grafológus, Bach-virágterapeuta, okleveles rajzvizsgálati szakértő

A tanfolyam díja: 80.000 Ft, amely fizethető részletekben is.

01. lecke – Bach-virágeszenciák alkalmazásának ismerete – 1. rész 02. lecke – Fiziognómia alapismeretek (típustanok, arcelemzés, a leggyakoribb testbeszéd elemek) 3. téma – Pszichológia alapismeretek 04. lecke – Bach-virágeszenciák alkalmazásának ismerete – 2. rész 05. téma – Kommunikációs alapismeretek, avagy a "gyógyító" beszélgetés alapjai 06. téma – Tanácsadási alapismeretek 1. rész 07. téma – Konfliktuskezelés a hétköznapokban 08. téma – A betegségek lelki okai, avagy mit üzen a testünk 09. lecke – Bach-virágeszenciák alkalmazásának ismerete – 3. rész 10. téma – Tanácsadási alapismeretek – 2. rész