Tarot a mindennapokban alaptanfolyam

7 learners taking this course

Vagy jelentkezz be a megvásárolt tanfolyamaim eléréséhez

Amióta ember él a Földön, mindig szerette volna tudni a jövőt, előre akarta látni, hogy mi történik majd vele. Ősidőktől fogva különböző eszközöket, szertartásokat alkalmaztak a varázslók, sámánok, jósok és jövendőmondók, hogy képet kapjanak a jövőről. Az egyik ilyen eszköz a Tarot kártya.

Sajnos manapság is a legtöbben azt várják a kártyától, hogy megmondja, mi fog történni a közel és/vagy távoli jövőben. Azonban sem a Tarot, sem más „jós-eszköz” nem képes az eljövendőt pontosan előrevetíteni.

Akkor, mire jó a Tarot? Miért használják ma is oly sokan ezt a kártyát? Miért érdemes vele megismerkedni?

A válasz nagyon egyszerű és talán éppen ezért misztifikálják el olyan sokan. A Tarot kártya kirakások segítségével feltárul előttünk minden olyan mélyen bennünk élő érzés, gondolat, amellyel nem tudunk, vagy éppen nem akarunk szembenézni, pedig ismeretükkel sokkal hatékonyabban és jobban meg tudjuk oldani az előttünk álló feladatokat, képesek leszünk megtalálni és értelmezni a konfliktusok okait. A kártya segít a mindennapok forgatagában eligazodni, hozzájárul a körülöttünk lévők viselkedésének jobb megértéséhez.

A távoktatásos tanfolyam során a résztvevők megismerkednek a Tarot rövid történetével, a Rider-Tarot nagy Arkánum lapjainak szimbólum rendszerével és jelentésével, valamint az alapkirakások gyakorlatban történő alkalmazási lehetőségeivel, például:

  • a problémás helyzetek megoldására egyszerűen alkalmazható négylapos kirakással,
  • párkapcsolati problémák „megfejtésére, illetve megoldására irányuló kirakással,
  • illetve az önmagunkról alkotott képet (önismeretet) bővítő kirakások gyakorlati alkalmazásával.

 

A tanfolyami leckék egyéni felhasználó névvel és jelszóval védett oktatási felületen érhetőek el, így biztosítva minden hallgató számára az egyéni felkészülés, tanulás lehetőségét.

A távoktatásos Tarot alaptanfolyam tematikája:

  • bevezetés a Tarot-kártya világába, alapfogalmak elsajátítása
  • a Rider-Wait Tarot kártya bemutatása (nagy Arkánum, illetve kis Arkánum lapok)
  • a helyes kérdéfeltevés elsajátítása
  • három alapkirakás alapján a nagy Arkánum lapok megismerése
  • a különböző kirakások során a kártyák összeolvasásának elsajátítása
  • valós eseteken keresztül (természetesen név nélkül) a különböző kártyakirakások magyarázat

 

 

Leckék

02. lecke – A Nagy Arkánum lapjainak részletes ismertetése

Ebben a leckében részletesen megismerkedünk a 22 darab Nagy Arkánum lappal. Megnézzük, hogy a készítők milyen szimbolikus elemeket helyeztek el az egyes kártyákon, megbeszéljük, hogy Arthur Edward Waite – az ún. Rider-Tarot készítője – mit gondolt róluk, valamint megbeszéljük a kártyákhoz “rendelt” jelentéstartalmakat is.   A Nagy Arkánum lapjai – A Mágus   A Nagy […]

03. lecke – Tarot kártyakirakások gyakorlása

Ebben a leckében három egyszerűen alkalmazható kirakást ismerünk meg: a problémás helyzetek megoldására egyszerűen alkalmazható négylapos kirakást, párkapcsolati problémák „megfejtésére, illetve megoldására irányuló kirakást, illetve az önmagunkról alkotott képet (önismeretet) bővítő kirakást. A lecke utolsó videójában pedig megbeszéljük, a tanfolyam leírásában meghatározott “esettanulmány”, vagyis a kártyakirakás értelmezésével kapcsolatos feladatot, valamint a Tarot használatával leggyakrabban elhangzó […]